• Bezinnen

Bezinnen op Bonaire

Ervaar de immense ruimte van de oceaan en geniet van de helder groene en diepblauwe kleuren van het water. Luister naar het ritmische ruisen van de zee en drijf mee op de warme golven. Laat je gedachten varen…..

Het kleurrijke en grotendeels nog ongerepte natuureiland Bonaire vormt in zeven dagen tijd het decor voor een bijzondere tocht; een ontmoeting met jezelf. We reizen tien dagdelen lang over dit tropische eiland en doen bijzondere plekken aan waar je vanaf een afstand naar leven, werk en relaties kunt kijken. Je stapt uit de kloktijd en je verbeelding krijgt de ruimte.

BEZINNEN OP HET LEVEN

Voel de Caribische zon op je huid, de passaatwind door je haren, het warme zand onder je voeten en kom in contact met jezelf. Maak je hoofd leeg en ontdek wat werkelijk van belang is in jouw leven. Bezin en omarm, bezin en laat los. Sluimerende vragen en belangrijke beslissingen krijgen hier aandacht. Vaar mee op de schoonheid van het Caribische landschap en je creativiteit zal zich laten zien. In onze rol als begeleiders ontvangen wij jou graag op Bonaire en ondersteunen wij jou van harte bij jouw proces.

OCEANVIEW

Onze bezinningsreis start op een bijzondere plek aan zee. Golven kabbelen over het koraal en onze blote voeten maken contact met het zachte witte zand. De tropische zon die zich op Bonaire al vroeg laat zien, verwarmt ons deze morgen.  We staan stil bij de beweging en de diepte van de oceaan en voor wie wil is er de mogelijkheid om al snorkelend kennis te maken met de kleurrijke onderwaterwereld die Bonaire zo typeert.

JIJ EN HET EILAND

In de negen dagdelen die volgen, zullen we per auto en te voet verschillende plekken op het eiland bezoeken. We gaan naar plaatsen die oude natuurschatten herbergen en waar de natuur zich werkelijk van haar mooiste kant laat zien. We reizen naar plaatsen waar de stilte allesbepalend is en waar de unieke sfeer ons een serene rust biedt. En we bezoeken oorden waar de elementen en het natuurgeweld van de Caribbean het decor vormen voor het delen van verhalen en gedachten. Tegen de achtergrond van lieflijk en oogstrelend maar soms ook onherbergzaam en woest landschap gaan we op verkenningstocht. We staan stil bij dat wat zich in jou en in de groep aandient. In onze begeleiding zal er oog zijn voor jou als mens en ook voor het proces van de groep. Verschillende werkvormen zoals een meditatiespel, stiltemomenten, oefeningen uit het familie-opstellingenwerk en de logotherapie helpen ons hierbij.

RODE DRAAD

Het opnieuw ontdekken van onze ‘oude liefdes’  zal een rode draad vormen in de thematische route die we in de dagen die volgen gaan lopen. Het zal gaan over liefdes die zich ooit in verschillende vormen in jouw leven hebben gemanifesteerd, die je ooit koesterde of allang weer was vergeten. Liefdes die variëren van het spel dat je speelde toen je kleuter was tot het warme gevoel dat je nog altijd ervaart als je onverwacht een glimlach van iemand ontvangt. Of de kracht waar je uit putte tijdens het lopen van de halve marathon tot het delen van dat moment dat voor jou niet in woorden te omschrijven valt.  Voor ieder van ons heeft de term ‘oude liefde’ een andere inhoud en lading en juist dat maakt deze persoonlijke en gemeenschappelijke ontdekkingsreis zo spannend en bijzonder.

OPNIEUW ONTDEKKEN

Terwijl we ‘en route’ zijn en ons verbinden met de elementen, het eilandgevoel en de magie van Bonaire gaan we opnieuw ontdekken welke positieve waarden echt van belang zijn in leven, werk en onze relaties en welke uitdrukkingsvorm we hieraan kunnen geven. Maar we staan ook stil bij ingeslepen patronen die misschien wel op een voor jou passende manier ‘overboord’ mogen, omdat ze hun kracht inmiddels hebben verloren.

INZICHT EN UITZICHT

Later in de week is COMING ASHORE  het thema tijdens ons verblijf op Sorobon Beach en Lac Baai, de lagune aan de zuidkust van het eiland. Met schitterend uitzicht op de branding en de mangrovebossen maken we ieder voor zich en met elkaar de balans op van deze bezinningsweek op Bonaire. We doen dit met zorg en aandacht, toekomstgericht en vooral met een lach en een dosis gezonde humor.

Tot slot is SAILING THE OCEAN het thema van ons laatste dagdeel. Alle lijnen die zijn uitgezet in de dagen daarvoor, komen samen op een van de mooiste plekken van Bonaire. Letterlijk en figuurlijk zetten we hier koers om aansluitend opgeladen en geïnspireerd huiswaarts te gaan.

Ik kwam positief geïnspireerd en met nieuw perspectief weer naar Nederland! Ik krijg zo weer zin om nog een reis met jullie te maken!’